Home » 2017 » December

Monthly Archives: December 2017

Recent Posts

Student strain in Romania – Mazen Bayadsi, Israel

Universitatea din Oradea se află în topul celor mai prestigioase universităţi din România. Conform datelor unui raport realizat în cursul anului trecut de Ministerul Educaţiei.

Universitatea din Oradea se află în topul celor mai prestigioase universităţi din România. Conform datelor unui raport realizat în cursul anului trecut de Ministerul Educaţiei, aceasta se află pe locul opt din 20, la egalitate cu universităţi din alte oraşe precum Ploieşti, Constanţa, Sibiu şi cu Academia de Studii Economice din Bucureşti. Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea a fost înfiinţată destul de recent, în anul 1991 şi se află într-o clădire impozantă, chiar în centrul oraşului. Iar pragul acestei clădiri nu este trecut numai de studenţi din România, ci şi din alte ţări. Unul dintre aceştia este Mazen Bayadsi, din Israel, student în anul al II-lea, secţia engleză, a cărui poveste o aflăm astăzi. “Am ales România pentru că îmi doresc o experienţă nouă în această ţară ca student internaţional şi să cunosc doctorii din ţara mea, care au studiat aici şi au devenit foarte buni specialişti. De exemplu, am un membru din familia mea care a studiat în Oradea şi m-a sfătuit să studiez aici, după ce am terminat liceul. Sistemul de învăţământ din ţara mea este aproximativ la fel cu cel din România. Doar limba de predare este diferită.”

 

Sursa Radio Romania International http://rri.ro/ro_ro/mazen_bayadsi_israel-2573947

Congresul national de Medicina Interna 21-24 martie 2018

Stimati colegi,

In perioada 21-24 martie 2018, se va desfasura la Calimanesti-Caciulata, cea de a 18-a editie a Congresului National de Medicina Interna. Cu aceasta ocazie, asteptam sa ne transmiteti pana pe 31 decembrie 2017:
• propunerile dvs. pentru conferinte, mese rotunde si simpozioane;
• rezumatele pentru lucrari originale, cazari clinice, e-postere.

Transmiterea propunerilor si rezumatelor stiintifice se va realiza in exclusivitate ONLINE, folosind link-ul.

 

Termenul limita de prezentare a propunerilor este 31 decembrie 2017

Masa anatomica virtuala SECTRA

La Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea a fost achiziționat un sistem interactiv de învățare și vizualizare 3D, fiind prima facultate din România care deține un astfel de instrument modern!

Sistemul SECTRA este un instrument inovator care are ca scop îmbunătățirea programelor de formare a viitorilor medici.
Acest sistem se bazează pe portalul informațional care asigură vizualizarea, stocarea, prelucrarea dar și comunicarea și transferul de date între toate conturile de utilizatori. Conexiunea la Cloud se realizează prin internet.

Vizualizarea se realizează prin imagini 3D obținute prin sistem PACS de la CT, RMN, MX și RX, precum și prin imagini clinice sau clipuri video din orice altă sursă.
Atlasul de anatomie virtuală intergrat în sistemul Sectra permite vizualizarea interactivă a peste 4600 de structuri anatomice, animații cu toate segmentele sistemului osteoarticular și musculatura aferentă, patologii comune, precum și teste pentru verificarea cunoștințelor.

VH Director, modulul de disecție virtuală, este reprezentarea unui cadavru real, secționat cu microtomul, fiecare secțiune fiind fotografiată. Imaginile obținute au fost suprapuse pentru a recompune virtual corpul uman.

Modulul de anatomie patologică conține multiple imagini din cazuri reale. Imaginile sunt in format RAW la cea mai bună rezoluție, putând fi observate detalii la nivel de nucleu celular.

Brosura SECTRA

Conferință cu tema: “Sarcopenia și fragilitatea vârstnicului – Declinul funcțional musculo-scheletic”

conferinta

 

INVITAȚIE

 

Stimaţi colegi,      

 

Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR)

Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix

Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea

Grupul de Lucru pentru Osteoporoză al Societății Române de Endocrinologie (SRE)

Societatea Română de Reabilitare Medicală

Colegiul Medicilor Bihor,

 

vă invită să participaţi la a II.a ediție a Conferinței cu tema:

 

Sarcopenia și fragilitatea vârstnicului – Declinul funcțional musculo-scheletic

 

care se organizează în perioada 14-15-16 decembrie 2017,  la

 HOTEL TERMAL*** din Băile Felix

Spitalul Clinic de Recuperare Băile Felix

Manifestare creditată cu 14 puncte EMC

 

Evenimentul își propune ca obiective facilitarea dezbaterilor între specialiștii implicați în diagnosticarea, tratarea și monitorizarea vârstnicilor, precum și furnizarea celor mai noi informații și direcții ale ghidurilor internaționale privind creșterea calității vieții pacienților.

Astfel, lectori din mai multe specialități medicale implicate în managementul afecțiunilor pacienților vârstnici vor susține prezentări de înaltă ținută științifică și vor dezbate studii de caz.

Coordonatorii științifici ai manifestării sunt:

  • univ. dr. Cătălina Poiană – președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, Șef Disciplina de Endocrinologie Institutul Național de Endocrinologie „C.I.Parhon”, prorector UMF „Carol Davila” București, președinte ales al Societatii Romane de Endocrinologie
  • Gasparik Andrea Ildiko, MD, PhD – președintele ASPOR, reprezentantul regional al Organizaţiei Mondiale de Osteoporoză, membru al consiliului ştiinţific al Societății Europene – (ESCEO).

Vă rugăm să ne comunicați intenția de participare și datele dumneavoastră (nume, CNP, profesie/ specialitate, adresă) prin adresa de email: info@aspor.ro, sau tel: 0733-982409. Taxă de participare: 140 lei.

Taxa de participare se poate achita și în data de 15 decembrie 2017 începând cu ora 09:00 la locul de desfășurare a conferinței.

 

Comitetul de Organizare

Descarcati:

Announcement and Invitation to Participate: International Exhibition of Fine-artist Physicians

Structura anului universitar 2018/2019

Tabel cu studentii beneficiari de burse sociale sem. I 2017/2018


Download PDF

Lista studenților care au datorie față de Universitatea din Oradea, reprezentând contravaloarea cardului OTL reîncărcat gratuit în luna ianuarie 2014


Download PDF

Lista cu studenții care și-au depus pentru decontare tichetul OTL dar nu și-au ridicat banii de la casieria universității


Download PDF