Home » 2020 » June

Monthly Archives: June 2020

Recent Posts

Programarea examenelor de restanțe și măriri de note, sesiune iunie-iulie 2020

Download PDF

 

Oportunitate pentru studenți – Elie Wiesel

American Councils for International Education anunță organizarea celei de-a patra ediții a Elie Wiesel Study Tour

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education și cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România, al Institutului Național Elie Wiesel pentru Studiul Holocaustului și al Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei invită studenții, masteranzii și doctoranzii cu cetățenie română, cu vârsta între 18 și 26 de ani să participe în programul Elie Wiesel Study Tour.

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, aflat la cea de-a patra ediție, este finanțat de către Ambasada Statelor Unite în Romania și își propune să ofere studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului, ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute. Programul oferă 20 de burse complete ce acoperă costurile participării în program. Anul acesta, programul va avea două faze: în prima fază participanții vor avea șansa să participe la un curs online de trei săptămâni (17 August – 04 Septembrie), iar în a doua fază participanții vor lua parte la o excursie de studiu prin România, Polonia, Slovacia și Ungaria (27 Ianuarie 2021 – 05 Februarie 2021). 

În prima ediție a programului, din vara anului 2017, participanții au vizitat Memorialul Durerii de la Sighet, Casa Memorială Elie Wiesel, Complexul Muzeal Auschwitz I și Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler. În cadrul ediției 2018, programul a fost extins, incluzând și Cartierul Evreiesc din Bardejov, Slovacia, Cartierul Evreiesc din Budapesta și Memorialul ”Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”. Pe toată durata vizitei de studiu, participanții vor fi însoțiți de un profesor de specialitate ce le va oferi toate informațiile cu privire la locurile vizitate, care va crea cu aceștia dezbateri tematice și îi va provoca să gândească critic. Participanții o să trebuiască să fie prezenți la lecțiile online, precum și să ia parte la toate activitățile din timpul fazei online sau Study Tour-ului fizic, aceastea fiind obligatorii. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 20 de participanți trebuie să organizeze o activitate de diseminare în facultatea sau comunitatea din care provine. În 2020, participanților din România li se vor alătura și participanți din Republica Moldova și Ungaria.

Criterii de eligibilitate:

Programul este deschis studenților, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

 • au cetățenie română;
 • au minim 18 ani și maxim 26 de ani împliniți în momentul începerii programului (17 August 2020);
 • sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în țară sau în străinătate, la orice profil de studiu;
 • au cel puțin cunoștințe medii de limba engleză;
 • demonstrează interes față de tematica programului;
 • sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință locală etc);

 

Organizatorii vor selecta un număr de 20 de participanți, în urma evaluării aplicației. Tinerii interesați se pot înscrie online până pe 13 Iulie 2020 https://americancouncils.ro/programe/elie-wiesel-study-tour/apply-here/

 

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul  www.americancouncils.ro .

 

Persoană de contact:

Ana Vlădescu, Program Director

Telefon: 0741740301

E-mail: ewstudytour@americancouncils.eu or avladescu@americancouncils.org

 

Anunt Examen de diseratie – Sesiunea iulie 2020 – Inscrierea candidatilor se va face on-line

ÎNSCRIEREA CANDIDAȚILOR SE VA FACE ON-LINE

 PARTICIPAREA  LA EXAMENUL  DE DISERTAȚIE  VA  AVEA  LOC  LA FACULTATEA DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE  ÎN  SALA  M2:

1) MANAGEMENTUL  AFECȚIUNILOR  APARATULUI  LOCOMOTOR în data de 8 iulie 2020

2) MANAGEMENTUL  SERVICIILOR  DE  SĂNĂTATE în data de 9 iulie 2020

Programarea pe ore a absolvenților va fi afișată pe site-ul facultății înainte cu o zi de prezentare

 1. Studentul masterand trebuie:

– să completeze cererea de înscriere (in format electronic -word- , sau listată și completată), să o semneze și să o trimită la coordonator;

– să predea la coordonator un CD care să conțină: lucrarea de disertație finală în format PDF + Declarația de autenticitate semnată în format PDF;

– să trimită on-line la secretariat pe adresa de e-mail doinapente@yahoo.com  copie după cartea de identitate, copie după certificat de naștere și copie după certificatul de căsătorie (dacă e cazul) 

 1. Coordonatorul vizează cererea de înscriere, completează referatul și tema lucrării și le predă la secretariat – Masterat, împreună cu CD-ul de la absolvent, unde va semna foaia de lichidare a absolventului.
 2. Studentul masterand încarcă în format PDF lucrarea de disertație pe platforma e-learning (Centrul de învățare UO) la disciplina Examen de disertație la Managementul serviciilor de sănătate / Examen de disertație la Managementul afecțiunilor aparatului locomotor, cu obligativitatea introducerii ”Declarației de autenticitate” , pe ultima pagina a lucrării.
 3. La secretariat se înregistrează cererea și se aprobă de către domnul Decan.

 NU se iau în considerare lucrările de disertație introduse în platformă și nici nu pot participa la examenul de disertație studenții masteranzi pentru care nu au fost depuse toate documentele la secretariat.

Perioada de depunere: 22.06.2020 – 03.07.2020

 

Alte informatii privind Examenul de disertatie

 

 

Dispozitie privind accesul la bazele sportive ale Universitatii din Oradea

Download PDF

Lansarea noului apel de propuneri de proiecte pentru Programul LIFE al Uniunii Europene – 2020

Dacă ai identificat o problemă de mediu sau în domeniul schimbărilor climatice în România, ai oportunitatea de a solicita finanţare pentru punerea în practică a unor soluţii prin programul LIFE al Uniunii Europene. Vă prezentăm mai jos detalii despre acest program de finanțare pentru care se pot depune propuneri de proiecte în perioada imediat următoare.

Obiectivul general al programului LIFE este de a contribui la punerea în aplicare, actualizarea și dezvoltarea politicii și legislației UE în materie de mediu și climă. Pentru perioada 2014-2020, bugetul LIFE este de 3,46 miliarde euro, din care 2,59 miliarde euro sunt destinate subprogramului Mediu şi 0,86 miliarde euro subprogramului Acţiune pentru climă.

Rata maximă de cofinanțare din partea programului LIFE poate ajunge la 55% pentru proiecte de bune practici, proiecte demonstrative sau proiecte-pilot precum și pentru proiecte de informare, conștientizare și diseminare. Proiectele LIFE Natură și Biodiversitate au o rată de cofinanțare de 60%, dar pot ajunge la o rată de 75% pentru proiecte care abordează specii sau habitate prioritare.

Comisia Europeană invită persoanele juridice (entitățile) înregistrate în Uniunea Europeană (UE) să prezinte propuneri pentru apelul de proiecte pentru granturile de acțiune LIFE 2020. Apelul acoperă propuneri pentru ambele subprograme LIFE: LIFE Mediu si LIFE Clima. Termenele limita de depunere de proiecte pot fi consultate aici: https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/calls-proposals. Termenul limită de depunere a candidaturilor pentru subprogramul Mediu este 16/07/2020 , în timp ce pentru subprogramul Climă termenul este 06/10/2020.

Cine poate depune o propunere de proiect? Propunerile pot fi depuse de persoane juridice înregistrate în Uniunea Europeană. Solicitanții se pot încadra în trei tipuri de beneficiari:

 • organisme publice (inclusiv instituţii de învăţământ),
 • organizații comerciale private (IMM-uri etc.)
 • organizații private necomerciale (inclusiv ONG-uri).

Pentru informații suplimentare  puteți consulta „pachetul de depunere a candidaturii” pentru apelul la proiecte LIFE 2020. „Pachetele de depunere si de evaluare a candidaturii” conțin explicații complete și detaliate cu privire la eligibilitate, proceduri, ratele de cofinanțare precum și alte detalii relevante. Acestea pot fi descărcate aici: https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/calls-proposals.

Dacă aveți nevoie de îndrumare, contactați  experții Agenției Executive pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (EASME), mandatată de Comisia Europeană pentru gestionarea programului LIFE. Puteți trimite întrebările Dvs. la adresele de e-mail EASME-LIFE-ENQUIRIES@ec.europa.eu. Vă rugăm să includeți în subiectul email-ului dvs. “Romanian proposal…”.

Pentru informații generale despre cine poate depune o propunere, cum se construiește un prioect LIFE și alte întrebări frecvente vizitați site-ul: https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/calls-proposals sau consultati filmul de promovare a programului LIFE în limba română  https://www.youtube.com/watch?v=fqO4zhzqspo    

De asemenea, puteți urmări prezentările din cadrul evenimentelor de promovare a noului apel de propuneri de proiecte pentru programul LIFE 2020 (LIFE EU Info Day din data de 30.04.2020), înregistrările webinarelor (în limba engleză) precum și informații despre cum să pregătești o aplicație de calitate, la adresele https://ec.europa.eu/easme/en/eu-life-information-and-networking-day .

Mai multe îndrumări despre scrierea și implementarea cu succes a unui proiect LIFE, respectiv despre proiectele desfășurate în România găsiți la adresa  http://www.mmediu.ro/categorie/ghiduri-life/224

Programul LIFE finanțează multe proiecte care dezvoltă inovații pentru adaptarea la schimbările climatice. Pe 2 aprilie a fost lansat apelul de propuneri de proiecte în domeniul acțiunilor pentru climă (detalii aici: https://ec.europa.eu/easme/en/adapting-climate-change).

Pentru alte detalii despre Programul LIFE 2020, vă rugăm accesați Punctul Național de Contact LIFE:

Marisanda PÎRÎIANU – DIRECTOR DIRECȚIA ACCESARE FONDURI EXTERNE, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, București, România

Tel.: 004 021-408.95.87; e-mail: marisanda.piriianu@mmediu.ro

Carmen Mădălina COZMA: Project Manager proiect ”LIFE – Creșterea Capacității Instituționale”, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor București, România

Tel.: 004 021-408.96.09; mobil: +40746248590/ +40733041001;

E-mail: madalina.cozma.life@mmediu.ro

În speranța că sunteți interesați de oportunitățile de finanțare ale programului LIFE al Uniunii Europene, vă încurajăm să contactați experții noștri pentru consiliere în vederea dezvoltării sau definitivării unor proiecte LIFE.

Tabel final studenți beneficiari de Bursa de Ajutor Social – Ocazional – Semestrul al II-lea, an universitar 2019/2020

Download PDF

Anunt – Selecția în cadrul programului Erasmus+ personal didactic, didactic-auxiliar și nedidactic – Pentru anul universitar 2019/2020

I. Conținutul dosarului:

 • Anexa 1 (program de predare/formare) semnat și ștampilat de ambele părți, în copie sau în original. Formularul valabil pentru anul universitar 2019/2020 care se poate descărca de pe site-ul uoradea.ro-relatii internationale-burse Erasmus-mobilitati personl (de două tipuri: ”staff training și staff teaching);
 • Fișa individuală completată la toate rubricile;
 • Copie după carte identitate;
 • CV în format Europass (fără publicații);
 • Contul IBAN al contului EURO deschis la Banca Transilvania.

 

II. Selecția candidaților:

Selecția candidaților va avea loc în data de 30.06.2020 ora 1400 la sediul Facultății de Medicină și Farmacie, sala: Consiliu facultate (prezența candidaților este obligatorie)

 

III. Depunerea dosarelor:

Dosarele se vor depune la sediul facultății până la data de 30.06.2020 ora 1000

Sala – DECANAT, la doamna Liliana Drugaș

 

IV. Acordurile încheiate între Universitatea din Oradea-Facultatea de Medicină și Farmacie și Universitățile din străinătate pot fi consultate în tabel: https://www.uoradea.ro/Erasmus+Plus+-+Mobilit%C4%83%C8%9Bi+-+Acorduri

 

 

Comisia Burse ERASMUS+ F.M.F.

Liste provizorii studenți beneficiari de burse de ajutor social ocazional semestrul al II-lea 2019/2020

Download PDF
Se pot depune contestații până LUNI, 15 iunie 2020, ora 14:00

Programarea examenelor, semestrul al II-lea, an universitar 2019/2020 – sesiunea on-line 09 iunie 2020 – 27 iunie 2020

Download PDF

Desfășurarea on-line a examenelor pentru anul universitar 2019/2020

Download the announcement below in English – Conducting the online exams for the academic year 2019/2020

 

Facultatea de MEDICINĂ și FARMACIE

Nr.  3042/FMF/05.06.2020

 

Desfășurarea on-line a examenelor pentru  anul  universitar 2019/2020

 

Având în vedere,

 

Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 4206 din 06.05.2020,

Procedura de examinare și notare a studenților pe parcursul programelor de studii de licență și master valabili pentru anul universitar 2019 – 2020, HS 05/18.05.2020 Anexa 2

Hotărârea Consiliului Faultății de Medicină și Farmacie, CF 07.05.2020,

 

Art 1. Modul de desfășurare on-line a examenelor pe durata anului universitar 2019 – 2020 este la latitudinea titularului de disciplină, în funcție de specificul fiecărei discipline, putându-se opta

pentru următoarele variante de examinare:

– scris (on-line), cu subiecte individuale pentru fiecare student sau grup de studenți. Se

recomandă utilizarea platformelor electronice ale universității (Moodle sau MS Teams);

– test grilă (on-line), controlat și temporizat. Se recomandă utrlizarea platformelor electronice

ale universității (Moodle sau MS Teams);

– oral, prin videoconferință, cadrele didactice și studenfii vor folosi platforme on-line de

conferință audio-video (MS Teams, Zoom, Google Meet, WebEx), urmând ca detaliile să fie stabilite de titularul de disciplină;

– alte tipuri de evaluare academice prin care pot fi finalizate activitățile didactice.

 

Art 2. Fiecare titular disciplină trebuie să afişeze pe platforma utilizată tematica de examen și bibliografia de referinţă. Examinarea tuturor studenţilor la o disciplină trebuie să fie uniformă, atât din punctul de vedere al modalităţii de desfăşurare, cât și al numărului și dificultăţii subiectelor chestionate. Responsabilitatea de a asigura uniformitatea examinării și notării revine fiecărui titular de disciplină.

Studentul are dreptul de a se prezenta la examenul de la o disciplină cel mult de două ori pe parcursul unui an universitar: sesiunea ordinară și sesiunile de restanțe.

 

Art. 3. Examenele online se desfăşoară conform unei planificări care precizează data examenului, ora exactă de intrare a studenților pe platformă, respectiv ora exactă de afișarea testelor grilă, după caz.

Aceste informații, precum și modalitatea tehnică de susținere a examenului sunt comunicate tuturor studenților, cu cel puțin o săptămână înainte de susținerea examenului, de către titularul de disciplină.

În cazuri excepționale (lipsă conexiune internet, lipsă echipament de conectare, lipsă cameră video, etc), titularul de curs, în urma consultării studenților afectați, poate propune o modalitate altemativă de evaluare în aceeași sesiune.

În cazul în care reluarea examenului are loc în aceeași zi cu data stabilită în calendarul examenelor afișat pe site-ul facultății, titularul de disciplină stabilește ora de începere a examenului.

În cazul în care reluarea examenului are loc într-o altă zi din cadrul sesiunii, titularul de disciplină de comun acord cu studenții vor depune o cerere adresată conducerii facultății, în care sunt detaliate dificultățile întâmpinate, numele ți prenumele studenților afectați, data și ora exactă de reluare a examenului. Cererea se depune  on-line și se trimite pe adresa de email a secretarei responsabilă de programul de studiu. Cererea va fi analizată la nivelul conducerii facultății, examenul putându-se relua după obținerea aprobării.

 

Art. 4. După stabilirea notelor, acestea sunt trecute în catalogul de examen, care se semnează, de către cadrul didactic titular de disciplină. Fiecare student este informat on-line despre nota primită.

 

Obligațiile studenților

 1. Studenții sunt responsabili de asigurarea condițiilor tehnice necesare pentru susținerea examenului (conexiune la internet, cameră, microfon, etc.)
 2. Studenţii au obligaţia de a se prezenta la examen (de a intra pe platformă) în data și la ora stabilită conform programării, cu grupa/seria din care fac parte.
 3. Studenţii se prezintă la examenul oral cu carnetul de student şi carte de identitate (sau paşaport). La intrarea pe platformă, studenţii plasează în dreptul camerei video a computerului/tabletei/telefonului actul de identitate/carnetul de student cu poza, pentru a putea fi identificați.
 4. Substituirea de persoană la examen reprezintă fraudă, este interzisă şi se pedepseşte cu exmatricularea atât a studentului care a fost substituit cât şi a studentului care a substituit.

 

Obligațiile cadrelor didactice

 1. Titularul de disciplină are obligația de a pune la dispoziția studenților toate materialele necesare pregătirii lor, afişarea pe platforma utilizată tematica de examen și bibliografia de referinţă, precum și modalitatea tehnică de susținere a examenului, cu cel puțin o săptămână înainte de susținerea examenului.
 2. Titularul de disciplină și cadrele didactice examinatoare sunt responsabile de asigurarea condițiilor tehnice necesare pentru desfășurarea examenului (conexiune la internet, cameră, microfon, etc.)
 3. Titularul de disciplină și cadrele didactice examinatoare au obligația de a asigura condiții egale de examen pentru toți studenții.

 

Decan,

Prof.univ.dr. MAGHIAR Marius Adrian