Home » Info studenti » Adunarea Generala a International Federation of Medical Students’ Associations

Adunarea Generala a International Federation of Medical Students’ Associations

În perioada 1-7 martie 2018, delegația Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România și-a reprezentat colegii studenți ai tuturor universităților medicale din țară. Facultatea de Medicina și Farmacie din Oradea a fost reprezentată cu mândrie de Iencea Consuela, președinta Asociației Studenților Mediciniști în Oradea și student senator în Senatul Universității din Oradea.

Timp de o săptămână, echipa FASMR s-a alăturat delegațiilor din alte 126 de țări, participând activ la cea de-a 67-a Adunare Generală a International Federation of Medical Students’ Associations, în Hurghada, Egipt.

În urma acestei experiențe ideile diferite și culturile variate au demonstrat încă o dată importanța realizării unei viziuni globale în desfășurarea proiectelor și dezvoltarea campaniilor. FASMR și ASMO își vor continua proiectele, integrând ideile preluate din rândul mediciniștilor de pe 5 continente, sprijinind în continuare dezvoltarea relațiilor multilaterale.

Temele principale abordate în cadrul întâlnirii au fost diverse și au vizat, printre altele, aspecte precum implicarea activă a studenților mediciniști din toată lumea în comunitățile din care fac parte, rezistența la antibiotice, educația pentru sănătate, oportunități pentru schimburi de experiență.