Home » Info studenti » Anunț Mobilități Erasmus+

Anunț Mobilități Erasmus+

În legatură cu măsurile privind reducerea riscului de raspândire a infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2, cu aplicabilitate în derularea mobilitîților de tip ERASMUS+, vă comunicîm următoarele:

  1. Guvernul Romaniei – Comitetul Național pentru Situatii Speciale de Urgenta a adoptat Hotararea nr. 6/09.03.2020, in care la art.5 se precizeaza: “Programele de studii privind schimbul de experienta, respectiv stagiile de practica in spitale ale studentilor si cursantilor scolilor post liceale sanitare se sisteaza, daca nu au fost incepute anterior datei adoptarii prezentei hotarari.”
  2. In baza acestei Hotarari, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale – ANPCDEFP, a transmis prin email o informare privind suspendarea mobilitatilor in intervalul 10.03.2020-31.03.2020. Informatii suplimentare sunt postate pe site-ul ANPCDEFP la adresa: https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/742 (link-ul din fisierul pdf anterior a fost alterat la conversia pdf). Evidentiem urmatoarele: “În urma măsurilor adoptate de Comitetul Naţional pentru Situatii Speciale de Urgenta din data de 9 martie 2020, respectiv “sistarea programelor de studii privind schimbul de experienta pana la 31 martie” a.c., toate mobilitățile din cadrul programelor Erasmus+, Corpul European de Solidaritate si Granturile Spatiului Economic European (SEE) se suspenda pana la aceeasi data (!plecările sau sosirile stabilite in acest interval!).”
  3. In perioada anteriora, cu infectii generalizate doar in statele: China, Italia, Coreea de Sud si Iran, s-a primit la DRI un email privind sistarea si reprogramarea mobilitatilor spre/dinspre aceste tari, cu mentiuni referitoare la modalitatile de recuperare a sumelor cheltuite pentru rezervari si care nu au putut fi recuperate (fisierul: “03 Fwd bpe Indrumari aditionale COVID-19“, anexat). Ulterior trimiterii informarii de la punctul 2 privind suspendarea mobilitatilor ERASMUS+,  s-a comunicat telefonic la DRI faptul ca aceste conditii se aplica la toate tarile.
  4. A fost primita o informare si referitor la posibilitatea extinderii programelor de tip KA 107, confirmata atat pentru aceste programe cat si pentru cele de tip KA 103 prin email-ul ulterior: “05 FW bpe Prelungire proiecte de mobilitate pana la 36 de luni”. In  acest ultim email se mentioneaza ca se vor furniza informatii suplimentare privind invocarea clauzei de forta majora pentru suspendarea mobilitatilor, in zilele urmatoare. Veti fi informati in momentul primirii acestor clarificari.