Home » Info studenti » Burse Fulbright 2016

Burse Fulbright 2016

Avem placerea sa va informam despre un nou program de burse pentru Visiting Scholars, intitulat Fulbright – RAF Scholar Award 2017-2018. Bursele Fulbright-RAF Scholar se adreseaza cadrelor didactice din universitatile politehnice sau de la facultatile tehnice, de informatica, fizica si chimie ale universitatilor din Romania, interesate de programe de cercetare si pregatire academica in domeniul Antreprenoriatului. Deadline-ul competitiei pentru Fulbright-RAF Scholar Award 2017-2018 este 31 octombrie, 2016.

 Stagiul, care dureaza un semestru, se va derula la Universitatea din Rochester, in cadrul AIN Center for Entrepreneurship, unul dintre cei mai prestigiosi promotori academici ai antreprenoriatului pentru domeniul tehnic. Succesul acestui program presupune, in cea mai mare masura, implicarea profesorilor interesati sa deprinda sau sa valorifice exemple de bune practici din domeniul educatiei antreprenoriale, dupa modelul educational american. Totodata, acest program depinde si de interesul universitatilor sau facultatilor tehnice din Romania fata de acest domeniu si de sustinerea pe care pot sa o exprime aceste institutii fata de profesorii care aplica.

Orice demers de promovare a acestui nou program catre facultatile tehnice, de informatica, fizica, si chimie ale Universitatii din Oradea, prin intermediul decanatelor, departamentelor si catedrelor de specialitate este extrem de binevenit. Va suntem recunoscatori pentru sprijinul acordat in difuzarea informatiei si, daca este posibil, pentru afisarea anuntului competitiei Fulbright-RAF Scholar Award pe website-ul universitatii. Vom oferi cu placere detalii tuturor celor interesati de acest program.  Mai multe detalii va rog sa gasiti in anuntul competitiei Fulbright RAF Scholar Award 2017-2018 si in pliantele informative atasate aici.

Nu in ultimul rand, avem placerea sa va informam despre programul traditional Fulbright Senior Award (for Visiting Scholars, pentru anul academic 2017-2018, adresat cadrelor didactice si cercetatorilor din universitati si institute de cercetare, care intentioneaza sa predea si/sau sa realizeze studii si cercetari in mediul academic american. Deadline-ul pentru depunerea aplicatiilor este 17 octombrie, 2016 (anunt si pliant pot fi descarcate aici).