Home » Info studenti » Comunicat ANOSR – Studentii sunt in cautarea celor mai tari profesori din Romania

Comunicat ANOSR – Studentii sunt in cautarea celor mai tari profesori din Romania

Gala Profesorului Bologna 2014 Marii profesori care ne inspira

Studentii din Romania sunt invitati in perioada 17 Februarie – 23 Martie sa isi nominalizeze profesorii preferati la Gala Profesorului Bologna care se va desfasura anul acesta in perioada 9-11 Mai, la Bucuresti si care este organizata de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).  Nominalizarile pot fi facute accesand platforma www.profitari.ro !

Ii premiem pe ,,Marii profesori care ne inspira”

Gala Profesorului Bologna, desfasurata sub sloganul ,,Marii profesori care ne inspira” si ajunsa deja la cea de-a VII-a editie, este singura initiativa din Romania menita sa omagieze si sa rasplateasca performanta didactica a profesorilor, punand in lumina acei profesori care reusesc sa inspire si sa starneasca interes prin metode de predare adaptate la nevoile si interesele studentului de azi, reprezentand modele de buna practica in ceea ce priveste adaptarea la reformele aduse de Procesul Bologna. Dincolo de activitatea de cercetare si rezultatele profesionale ale profesorilor, gala isi propune sa rasplateasca calitatea de dascal si indrumator a profesorului universitar roman, calitate care in general este uitata in acordarea distinctiilor si premiilor dedicate cadrelor didactice. Titlul de ,,Profesor Bologna” este cu atat mai semnificativ cu cat acesta vine exclusiv din partea studentilor – cei care sunt cei mai indreptatiti sa recunoasca si sa aprecieze perfomanta didactica a profesorilor lor.

Scopul principal al Galei Profesorului Bologna este imbunatatirea sistemului de invatamant superior din Romania” prin premierea si promovarea acelor profesori care formeaza generatii, reprezinta adevarate valori si sunt modele pentru studenti iar baza activitatii lor o constituie ,,invatamantul centrat pe student”. 

Cine sunt ,,profii tari”?

Profesorul Bologna sau ,,Proful tare” este orice dascal care depaseste granitele disciplinei pe care o preda si gaseste cai inedite pentru a se apropia de studenti. Este cel care le castiga prezenta, respectul si atentia prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea si usurinta cu care se lasa inteles, prin darul oratoriei si rabdare. Mai presus de orice, ,,proful tare” constientizeaza responsabilitatea pe care si-a asumat-o si inspira incredere, motivand studentii sa devina adevarati profesionisti in domeniul pe care il aleg.

Pe parcursul tuturor editiilor au fost premiati peste 350 de cadre didactice si s-a creat astfel o adevarata comunitate a profesorilor Bologna. Pentru aceasta editie, o parte a profesorilor din comunitate au scris editoriale despre invatamantul centrat pe student ce pot fi accesate pe platforma proiectului.

Studentii isi pot nominaliza profesorii in perioada 17 Februarie – 23 Martie urmand ca pana in data de 4 Aprilie profesorii sa fie evaluati de catre comisii alcatuite din studenti evaluatori special pregatiti in acest sens, iar decernarea titlurilor de ,,Profesor Bologna” va avea loc in cadrul unei gale festive.

Pentru mai multe detalii, va stau la dispozitie:

Cristi Popescu –Vicepresedinte Educational   Brindusa LUNGU– Vicepresedinte PR ANOSR

Tel: +40754 676 460                                        Tel: +40751 422 171

 E-mail: cristi@anosr.ro                                    E-mail: brindusa@anosr.ro