Home » Evenimente » Întâlnirea studenților cu fondatorul fitoterapiei moderne Acad. Prof. Dr. OVIDIU BOJOR

Întâlnirea studenților cu fondatorul fitoterapiei moderne Acad. Prof. Dr. OVIDIU BOJOR

Eveniment organizat de

Episcopia Greco-Catolică de Oradea
în colaborare cu Facultatea de Medicină și Farmacie,
Universitatea din Oradea

Întâlnirea studenților cu fondatorul fitoterapiei moderne
Acad. Prof. Dr. OVIDIU BOJOR

Vineri 22 aprilie, ora 12,00
Aula FMF

Afis Ovidiu Bojor

Pentru profesorul Ovidiu Bojor „tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte” nu este doar un basm, ci un stil de viață.

Ajuns la 91 de ani continuă să fie o persoană activă și veselă. Și-a dedicat toată viaţa studierii plantelor, în România şi peste hotare. Este autorul a zeci de cărţi şi sute de articole și tratate de fitoterapie și are 40 de brevete farmaceutice, insulina vegetală fiind cel mai important brevet medaliat cu aur la Geneva.

Profesorul Bojor a mers pe jos zeci de mii de kilometri în expediţii ştiinţifice în Munţii Carpaţi, în munții Himalaia. În calitate de expert ONU pentru Dezvoltare Industrială a elaborat metodologia cartei economice şi ecologice de păstrare a patrimoniului naţional. Este o personalitate în Fitoterapia internațională și în același timp este o persoană modestă, discretă și cumpătată. Și azi mii de persoane îi solicită sfaturi medicale, pe care le oferă gratuit oricui îi trece pragul.

Pe 22 aprilie, de la ora 12,00 la Facultatea de Medicină și Farmacie, Universitatea din Oradea, P-ta 1 Decembrie nr 10, Profesorul Bojor ne va împărtăși secretele unui stil de viață sănătos : «Prevenţia este medicina viitorului, adică să nu ajungi să fii bolnav, la care se adaugă alimentația».
.

Vă așteptăm cu drag !