Home » Info studenti » Masa anatomica virtuala SECTRA

Masa anatomica virtuala SECTRA

La Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea a fost achiziționat un sistem interactiv de învățare și vizualizare 3D, fiind prima facultate din România care deține un astfel de instrument modern!

Sistemul SECTRA este un instrument inovator care are ca scop îmbunătățirea programelor de formare a viitorilor medici.
Acest sistem se bazează pe portalul informațional care asigură vizualizarea, stocarea, prelucrarea dar și comunicarea și transferul de date între toate conturile de utilizatori. Conexiunea la Cloud se realizează prin internet.

Vizualizarea se realizează prin imagini 3D obținute prin sistem PACS de la CT, RMN, MX și RX, precum și prin imagini clinice sau clipuri video din orice altă sursă.
Atlasul de anatomie virtuală intergrat în sistemul Sectra permite vizualizarea interactivă a peste 4600 de structuri anatomice, animații cu toate segmentele sistemului osteoarticular și musculatura aferentă, patologii comune, precum și teste pentru verificarea cunoștințelor.

VH Director, modulul de disecție virtuală, este reprezentarea unui cadavru real, secționat cu microtomul, fiecare secțiune fiind fotografiată. Imaginile obținute au fost suprapuse pentru a recompune virtual corpul uman.

Modulul de anatomie patologică conține multiple imagini din cazuri reale. Imaginile sunt in format RAW la cea mai bună rezoluție, putând fi observate detalii la nivel de nucleu celular.

Brosura SECTRA